KERESÉS

INDÍT

GY.I.K.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

?Szalonunk szolgáltatásaira vonatkozó rendszeres kérdéseket válaszolom meg az oldalon.
Praktikus tisztítási, raktározási tanácsokkal is szolgálok, hogy Ön miként tudja elérni legjobban a saját tulajdonába kerülő esküvői termékek hosszú élettartamát.

Keczeli Zoltánné Szakály Liza - üzletvezető

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mennyibe kerülnek a Monaco Szalonban található esküvői ruhák?

Az általunk forgalmazott esküvői ruhák a világ vezető élvonalához tartozó, és nemzetközileg elismert tervezők kollekcióiból kerülnek elő. Széles vevőkört megcélozva mindenki igényéhez mérik a tervezői darabokat. Új ruhaként az első három ruhafelvétel bérleti díja 50.000 Ft-tól - 229.000 Ft-ig van szalonunkban, modelltől függően. Azon tervezői modelleket, melyek 125.000 Ft-ig bérelhetők, külön kategóriában mutatjuk be. Általánosan elmondható, hogy a bérleti díjhoz viszonyítva kb. a háromszorosuk (új ruha esetén) az eladási ár. - a kölcsönzéseket követően valamelyest csökken az áruk.
Szolid esküvőkre, polgári szertartásokra rövid menyasszonyi ruhákat is kínálunk, 19.000 Ft-tól, 69.000 Ft-ig bérelhetően, melyekről külön kategóriába soroltan lehet informálódni. 
Készletünk egy részét, tervezőhöz nem köthető, de szép és kimondottan kedvező árfekvésű esküvői ruhák teszik ki. Ezek kölcsönzési díjai 39.000 Ft-tól 99.000 Ft-ig van, eladási áruk két-háromszorosuk. Amennyiben konkrét ruha ára iránt érdeklődne, úgy szíveskedjék nekünk kérdését feltenni, a kívánt méret és szín elképzelésének megadásával, hiszen a kölcsönzések végett a pillanatnyi helyzet a ruhákkal folyamatosan változhat.

Mennyi időre szól az esküvői ruhák bérbeadása?

Azáltalános 2-5 napos bérletektől eltérőn, a mi normál bérleti időszakunk 6 nap, csütörtöktől keddig, hogy minden a leggördülékenyebben történjen. Előre történő, leegyeztetett esetben, kölcsönös megegyezéssel ettől még rugalmasabb időintervallumra is eltérünk, hiszen sok esetben távoli vidékre, vagy külföldre adunk ki ruhát. Ilyenkor akár két hetes időtartamot is magában foglalhat a kölcsönzés időszaka, mert pl. az esküvőt megelőző hét elején adjuk ki a ruhát a kellékeivel, és csak az esküvőt követő hét végén kapjuk vissza. Ezért a szolgáltatásunkért semmilyen felárat nem számolunk fel, a fizetendő kölcsönzési díjat sem befolyásolja.

Ha szeretném lemondani a lefoglalt ruhámat, akkor visszakapom a kölcsönzéshez fizetett foglalót?

A foglaló sajátossága, hogy ha a megrendelő eláll a szerződéstől akkor azt az összeget elveszíti. Általában komoly ok van egy lefoglalt ruha visszamondására.
Mi minden esetben lojálisan járunk el Ügyfeleinkkel, a magunk és a másik Fél számára is előnyös módon próbáljuk zárni az üzleteket. Így például magunk ajánljuk fel, hogy beszámoljuk a teljes foglaló összegét más időben, vagy más termékre történő általunk forgalmazott termékek kölcsönzésébe, vásárlásába. Mindezt a ruha lefoglalásokor megkötött szerződés is tartalmazza.

Kölcsönözhetek-e azonnali elvitelre ruhát?

Természetesen. Bőséges szín-, méret-, és fazon kínálattal rendelkezünk, így a készletünkben minden esetben találunk szabad ruhát, amelyet Ön boldogan fog viselni, még akár aznap. Amennyiben olyan ruhára esik a választás amit alakítani szükséges, azt sűrgősséggel megoldjuk.

Hány alkalommal szükséges a szalonba mennem a ruha kiadása előtt?

A ruha lefoglalását is beleértve elegendő 1-3 alkalommal.
Kell egyszer maga a ruha kiválasztása, és kell az elvitele. Ha a kettő egybeesik, mert egy-két héttel járunk az esküvő előtt, a ruha épp méretes és azonnal kiadható tisztított állapotú, csak erre az egyetlen alkalomra van szükség.
A legtöbbször azonban jóval az esküvő előtt megtörténik a ruha kiválasztása, és egy következő alkalom szükséges a ruha elvitelére. Jó esetben ilyenkor azonnal vihető is, mert előre lebeszélve az időpontot a találkozóra frissen tisztított és vasalt ruhával várjuk Önt. Ha a ruha mérete megfelelő úgy azonnal viheti. Ezzel a megoldással összesen két alkalomra volt szükség, hogy hozzánk látogasson, egyszer a menyasszonyi ruhájának a kiválasztására, és következő alkalommal magára az elvitelére.
A találkozóra javasolni szoktuk az esküvő előtti hét csütörtök és pénteki napját vagy az esküvő hetének hétfő-kedd-szerdai napját.
Erre a napra úgy szükséges készülnie, hogy amennyiben alakítani kell a ruhát, úgy magán a ruhán való bejelölés, tűzés is kitehet több órát, és csak ezt követően indulhat meg az alakítási munka, aminek az elvégzési ideje sok mindentől függ. Legtöbb esetben belefér az adott napba, ha Ön időben, nyitás közeli órákban megérkezik hozzánk. Azonban vannak olyan esetek is, amikor egyszerűen fizikailag és időben nem fér bele egynapos munkaidőbe, így a megbeszélt következő napok egyikében vissza kell érte fáradnia.
Általában az alakítás elsőre tökéletes, felesleges és csak időt rabló hozzánk többszörös bepróbálások miatt visszajárnia. Lehet, hogy Ön szokatlannak találja, ám nyugodt lehet, a szakképzett munkaerőnknek, és a közel két évtizede tartó többezer menyasszonyi ruha alakításunknak köszönhetően nagy idő és szakmai tapasztalattal bírunk. Amennyiben egy-egy alkalommal, nagyobb igazítás miatt mégis szükség van némi utánigazításra, úgy azt vagy meg lehet várni, vagy egy megbeszélt újabb alkalommal vissza lehet érte jönni. Az ilyen eset szolgálja a háromszori látogatást a ruha elviteléhez.
Természetesen örömmel várjuk más alkalmakkor is, amennyiben szeretne hozzánk befáradni, megbeszélni valamit, vagy a kellékeit kiválasztani!
A kiegészítők kiválogatása szalonunkban akár a ruha elvitelekor is elegendő, mert mindenkor bőséges választékkal szolgálunk.

Esküvő előtt mennyi idővel érdemes ruhát foglalnom a szalonban?

Általánosan elegendő 3-6 hónappal korábban. Azonban szalonunk 2007-től sikerrel alkalmazza saját ötlete és fejlesztése által a hazai kölcsönzési gyakorlat megreformálását szolgáló limitált ruhabérleti rendszerét, mely alapján a szabad időpontokon túl a kölcsönzött ruháknak egy mennyiségi ruhakiadási limitnek is meg kell felelniük.
Szabad ruha mindig van. Nem biztos viszont, hogy aki sokáig halogatja, az talál igazán neki tetsző, érezhetően álmait megtestesítő ruhát szabadon, vagyis kölcsönözhetően az esküvőjére.
Nálunk érdemes minél előbb, akár 6-10 hónappal az esküvő előtt foglalnia, mivel a lekötött ruhára vonatkozóan a köztünk lévő szerződés az Ön biztonságát fogja szolgálni, hogy számíthat a ruhára, azonban foglalása nem jelent Önnek elkötelezettséget konkrétan az adott ruhára. Önnek a teljes szerződési időszakban jogot biztosítunk a szabadon lévő ruháink bérleti módosítására, így ha időközben a lefoglalt ruhát visszamondja egy másik ruhánk miatt, az nem jelent anyagi veszteséget Önnek, ugyanis az addig befizetett összeget átvezetjük az újonnan kiválasztott ruhára.
A ruháink igazán csodálatosak, pár ruhakiadást követően az értékesítését preferáljuk, mindenkor újak és újszerűek, így az igazi gondot leginkább az okozza, hogy nehezen dönthető el, melyik legyen az igazi, az egyetlen a nagy Nap-ra. Sajnos mégis előfordul néha, hogy bármennyire is tervezünk, az élet váratlan eseménnyel közbeavatkozik, és nem teljesül a megrendelés. A foglaló sajátossága, hogy ha a megrendelő eláll a szerződéstől, akkor azt az összeget elveszíti. Ebben az esetben szintén lojálisan járunk el Ügyfeleinkkel. A megrendelésre befizetett összeget felajánljuk más termékünkre való beszámításra vagy ruhajavítási szolgáltatásunkra való cserére. Így Ön levásárolhatja nálunk a foglalója összegét pl. kosztüm, öltöny, ing, cipő, ékszer stb. termékek közül bármire vagy akár ruhát is javíttathat velünk, a lényeg, nem veszíti el a pénzét!
Az említett saját fejlesztésű bérleti módszerünkkel, eltérőn a legtöbb szalon általános kölcsönzési gyakorlatától, nem csupán az esküvő szabad időpontja szerint tesszük lehetővé a kölcsönzést, hanem az adott ruhának a szabad időponton túl egy szabad mennyiségi ruhafelvételnek is meg kell felelnie. Így a kiválasztott ruha, a limitált mennyiségű kölcsönzéssel a lefoglalt állapothoz képest ugyanabban az állapotban kerül Önhöz, vagyis másnak nem kiadottan, illetőleg egyszer, maximum kétszer kiadottan. Sőt, hozhatják úgy a foglalási igények, hogy akár Ön lehet az első, aki felveheti  a csodás ruhát, hiszen könnyen lehet, hogy a másik két időpont az Ön esküvője utáni időszakra kerül lefoglalásra. Álomruhája bérleti rendszerünknek köszönhetően nem lesz Ön előtt kitéve a mindenkori szabad időpontokra való sorozatos ruhakiadásoknak, amivel időközben elhasználódhat az alakítások, mosások, vasalások végett, vagy sérülhet a sok veszélyforrásnak kitéve (szabadtéri esküvők, lakodalmak, fotózások különleges helyeken pl. vasúton, mezőn, gyártelepen, éghető menyasszonyi tortadíszek stb.).
A módszer, melyet pár éve dolgoztunk ki, mára kiforrta magát, nagy biztonságot nyújt Önnek, hiszen pontosan tudja, hogy Önnel együtt maximum három ruhakiadási mennyiségig veszünk fel a ruhájára kölcsönzést. Ha már van rajta foglalás, arról a bérlet megkötésekor tudomást szerez tőlünk, ha még nincs, de az esküvőjéig kerül rá, úgy pedig kiértesítjük és tájékoztatjuk a visszakerült ruhánk állapotáról, amennyiben igényli, úgy be is tud fáradni szalonunkba és személyesen győződhet meg róla.
A ruha időbeli lefoglalását nálunk az is indokolja, hogy zömében olyan világmodelleket forgalmazunk, melyek csak korlátozott mennyiségben készülnek, kevés szalon kínálhatja, azokban sincs mindenütt meg, így erős a nemzetközi felhasználásuk is, nem csupán kölcsönzésre, hanem eladásra is, ugyanis ruháinkat eladásra és bérlésre egyaránt felkínáljuk. Emiatt előfordulhat, hogy egy Önnek nagyon tetsző ruhát szeretne lefoglalni, ám amíg Ön gondolkozik, addig valaki már megvásárolta.

Rendelhetek-e olyan modellt, amelyből nincs a szalonban, és ha igen, akkor mennyit kell várnom rá?

Amennyiben az Ön igénye és a mi gazdasági érdekünk találkozik, belefér a modell megvásárlása a készletünk bővítésébe, annak beruházási anyagi feltételei adottak, úgy igen, lehetősége van rá.
Kb. 3-4 hónap a várakozási idő a ruha megrendelésétől a megérkezéséig attól függően, hogy melyik gyártó, melyik modelljéről van szó. Lehetőség van sürgősségi megrendelésre is, ez azonban némi anyagi felárral működik (kb 15.000 Ft), és legfeljebb 1-2 hónappal csökkenti a normál megérkezési időt. Biztonsági időtartalékul feltétlen javaslom mindkét esetben két héttel növelni a szükséges időszakot, az esetleges szállítási bonyodalmak és pontos alakraigazítás miatt.

Mi a módja a készleten kívüli ruha rendelésének, és mi történik ha a megérkezést követően mégsem tetszik annyira mint ahogy elképzeltem?

Semmivel nem kérünk többet, mintha a ruha itt állna a szalonunk készletében. Azonban mivel ilyenkor kimondottan az Ön igényét teljesítve számunkra egy nagy beruházás szükséges, és a kölcsönzési díj csak részösszege a ruha teljes vételárának, úgy érthető módon a teljes kölcsönzési összeget kérjük Öntől a megrendeléssel egyidejűleg.
A  ruhától való elállás esetén, akár az átvétel előtt történik, akár az átvételt követően, nem áll módunkban visszafizetni a kölcsönzési díjat, mivel a ruhát a gyártónál nem lehet lemondani. Segítjük azonban Önt azzal, hogy más termékünkre való módosítással, legyen az bérlet vagy vásárlás, esetleg későbbi időpontra történő kölcsönzéssel a teljes összeget beszámoljuk. Így Ön akár azonnal levásárolhatja nálunk pl. kosztüm, öltöny, ing, cipő, ékszer stb. termékeink közül bármire vagy akár ruhákat is javíttathat velünk, a lényeg, nem veszíti el a pénzét!
A szalonunkban olyan reprezentatív, nagy méretű (35x40 és 35x25 cm-es) katalógusokkal rendelkezünk, amelyekben a ruhák több oldali fotózással vannak bemutatva. A fotókon még a csipkék mintázata, díszítettsége, a felvarrt gyöngyök és a kristályok is külön-külön látszanak. Tehát a látványban nem fog csalódni, mert modellek a megrendelés előtt jól bemutathatók, ezek segítik Önt a kiválasztásban.
Ha Önnek nagyon tetszik egy ruha, mely szerkesztése alkatilag előnyös, színében is jól áll, úgy nincs akadálya a megrendelésnek, és egészen biztos nem is fog csalódni a megérkezésekor, inkább elképzeléseit fogja felülmúlni. A méretet minden esetben mi vesszük le, és szakmailag segítjük a modell előnyösségében való meghatározáshoz.
Amennyiben akár az Ön alkatához, akár a színcsoportjába való tartozásához nem illeszkedne a ruha, előnytelen lenne a viselete, már a megrendelés pillanatában, megindokolva az elutasítás okát, nem fogadjuk el a megrendelését, épp a csalódásának elkerülése érdekében.
Megrendelés elfogadása esetén javasoljuk, hogy a meglévő készletünkből is válasszunk egy olyan ruhát, amely szintén nagyon tetszik, ezzel megadva azt a biztonságot, hogy ha mégsem hozza álmai élményét a megrendelt modell, akkor még mindit ott a másik, ami felvehető helyette a nagy Nap-ra. A javasolt plussz ruha foglalásával Ön egy olyan biztonságot nyer, amellyel nem kell az utolsó pillanatban kétségbeesve keresgélnie, ha elállna a megrendelt ruha kölcsönzésétől.
A két ruha együttes foglalása addig érvényes, amíg Ön az újonnan érkező ruhát felpróbálja, és számunkra egyértelműen jelzi, hogy melyiket kéri az esküvőre továbbfoglalni. A döntését követően a választott ruha foglalása él tovább, a másik pedig felszabadul a foglalása alól, lehetőséget nyújtva ezzel más menyasszonyoknak a kikölcsönzésére.

Nem önöktől vásárolt vagy bérelt ruhám mellé kölcsönözhetek kiegészítőket a szalonban?

Igen. Erre mindenkinek megadjuk a lehetőséget.

Kell-e fizetnem a méretre igazításért?

Alapesetben nem, ez a szolgáltatásunk része.  Az ingyenes szolgáltatásunkhoz tartozik a ruha hosszának beállítása, az uszály felcsatolásához szükséges munkálatok elvégzése, és a méreten belüli pontos alakítás, akár bevételről, akár kiengedésről van szó.
Előfordul, hogy Ön a ruhafoglalást követően az esküvő idejéig drasztikus fogyókúrába kezd, 1 méretnél többet fogy, vagy hízásra hajlamos és többkiló súlyfelesleget szerez. Az igen bonyolult és sok kézimunkával feldíszített ruháknál ezek már olyan nagy munkaerőt és időt igénylő munkának számítanak, hogy ilyen esetben a munka nagyságától függően egy közösen kialkudott, néhány ezer forintos árért végezzük el Önnek. A ruha fazonján történő változtatás, pl. ruhaujj elkészítése az ujj nélküli modellhez, vagy éppen az annak való eltávolítása a ruháról, szintén megbeszélt összeg ellenében kérhető.

Milyen következménye van a bérbevett ruha sérülésének, nem tisztítható maradandó szennyeződésének?

A gondos elővigyázatosság és kommunikáció miatt ritkán fordul elő sérülés.
Elegendő időt szentelünk arra, hogy a találkozók alkalmával átbeszélgessük mire jó vigyázni, hogyan előzhetők meg a balesetek, egyuttal bepróbáljuk a ruha viseleti jellemzőit, így Ön nem fog attól félni, hogyan ül majd le, térdel le, és miképp áll fel, hogy halad át ajtón stb. Nagyon gondosan alakra igazítva adjuk át a ruhát, az uszály felrögzítését is úgy végezzük, hogy ne korlátozzuk Önt a mozgásban, és táncolni is könnyedén tudjon. A szennyeződések maradandó nyomának elkerüléséhez speciális tisztítókendő csomagot adunk Önnek, melynek segítségével pl. a véletlen a ruhára kerülő sminkszerek, étel- és italmaradékok a rákerülésüket követően rövid időn belül felhasználva nyom nélkül leszedhetők.
Ha Ön rendeltetésszerűen használja a ruháját, és odafigyelve az útmutatásainkat betartva viseli, úgy gyönyörű, fesztelen menyasszonyként fog tündökölni esküvője egész napján, és elkerüli, hogy sérülés vagy maradandó folt maradjon a ruháján, aminek anyagi vonzata lenne.
Nem kötelezzük a kaució igénybe vételét, mely általános a nagy értékű ruhák esetén, ám a lehetőségét felajánljuk. A kaució megfizetése mindenképp az Ön érdekét szolgálja, ugyanis a legnagyobb odafigyelés ellenére is történhet olyan esetleges sérülés, amely bekövetkeztekor kárfizetési kötelezettsége állhat fenn. Kauciót fizetés esetén a kaució összegének erejéig felel egy bekövetkezett káresetnél, még akkor is, ha annál nagyobb a káreset. Kauciót nem vállaló Megrendelő a bérbevett termék teljes vételáráig felel sérülések esetén, ami ugyan kevesebbe kerül addig, amíg elviszi a ruhát, ám nagyobb kockázatot vállal vele, mert ha valami baj történik, úgy sajnos rosszabbul is járhat, mintha megfizette volna.
A kaució összege a termék vételárának 15 %-a, ez kb. a kölcsönzési díj 30-40 %-a. Rendeltetésszerű használatot követő, nem sérült, maradó folt nélkül tisztítható visszahozott ruha esetén visszajár a teljes kaució összege a befizetőjének, kisebb értékű kár esetén pedig a különbözete.

Van továbbadható nyomtatott katalógusa a a Monaco Szalonnak?

Nincs, a szalonunkban elérhető nagyméretű reprezentatív katalógusok a gyártók teljes kollekciójának való bemutatására szolgálnak. Azonban minden rosszban van valami jó.
A korábbi terjeszthető részleges kollekciókat tartalmazó kiadványokat az internetfelhasználás robbanásszerű növekedésével felváltották a webes megjelenítések. A gyártók honlapjaikon a teljes kollekciójukat  több oldali fotókkal szemléltetik, legtöbbször kinagyítható és nyomtatható módon.
Ön teljes egészében megismerheti az általunk forgalmazott márkákat a Partnereink menüpontunkban, és könnyedén átléphet a linkek segítségével a gyártók saját portáljaira.

Fotózni lehet a szalonban?

Nem. A világmárkákkal szolgáló cégek szerzői jogvédelem miatt nem engedik a fotózást. Erre kivétel amikor a megrendelő tulajdonába kerül a ruha, ám még a szalonunkban van a tárolása, vagy ha a megrendelő és közöttünk kölcsönzési szerződés jön létre.
Amikor próba során, sebtében elkapott pillanatok alatt, nem megfelelő világítás és tér mellett, hobbi felvételekre alkalmas géppel, rosszabb esetben mobil telefonnal készülnek fotók, azok nem azt a látványt fogják visszaadni, amelyet a ruha majd az esküvőn fotózva fog nyújtani. Ha ilyen, nem ellenőrzött és rossz minőségű képek kerülnek ki a nyilvánosságba, akár a menyasszonyok jóhiszemű felhasználásából eredően is,  például internetes fórumokon, az bizony komoly üzleti és erkölcsi veszteséget okozhat a szalonunknak és a gyártónak egyaránt. Így mindjárt érthető, hogy ez a kikötése a gyártóknak tulajdonképpen az Ön védelme érdekében született, hiszen a tervezők minden egyes ruhával nagyot alkottak, igazi remekműveket, és azt szeretnék, hogy kizárólag olyan fotók készüljenek, amelyek ténylegesen visszaadják a modellek csodás megjelenését.
Ennek érdekében a komoly erőfeszítéseket tesznek mindannyian. Saját honlapjaikon a teljes kollekciójukat reprezentatív képekkel, általában elölről és hátulról fotózva, kinagyítható módon mutatják be, és a forgalmazó partnereiket, köztük bennünket is nagy méretű, fotó minőségben készült bemutatóalbumokkal látják el. Ezekben az albumokban Ön olyan fotókkal találkozik, melyeken még a diszítő elemek, csipkék, gyöngyök is tökéletesen látszódnak.

Mi a White és Diamond White közti különbség?

A Diamond White nagyon világos elefántcsontfehér. Van egy olyan szép lágysága, ami nagyon hízelgővé teszi viseletét minden bőrszínen. A White igazi tiszta fehér szín, a tradícionális értékekkel bíró menyasszonyok álma, ám nem áll mindenkinek jól erőteljes karakteres hatása miatt.

EGYÉB? KÉRDEZZEN E-MAILBEN!

HITVALLÁSOM

"Szerencsésnek érzem magam, mert életformaként tehetem azt, amit a legjobban szeretek. Hozzátehetek mások életéhez, vágyaihoz örömet, sikereket!"

Menyasszonyi ruha

ÍRJON NEKÜNK!

KÜLDÉS

GALÉRIA

  BEMUTATKOZÁS    |     GY.I.K.    |     ELÉRHETŐSÉG      |