KERESÉS

INDÍT

GY.I.K.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

?Szalonunk szolgáltatásaira vonatkozó rendszeres kérdéseket válaszolom meg az oldalon.
Praktikus tisztítási, raktározási tanácsokkal is szolgálok, hogy Ön miként tudja elérni legjobban a saját tulajdonába kerülő esküvői termékek hosszú élettartamát.

Keczeli Zoltánné Szakály Liza - üzletvezető

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mennyibe kerülnek a Monaco Szalonban található esküvői ruhák?

Esküvői ruháink a világ élvonalához tartozó, elismert tervezők kollekcióiból kerülnek elő.
Bérleti díjunk 79.000 Ft-tól - 299.000 Ft-ig modelltől függően (hosszú ruhánál), az első három ruhafelvételüknél. Rövid menyasszonyi ruhákat is kínálunk, 19.000 Ft-tól, 79.000 Ft-ig bérelhetően.

Terméknél megjelölt eladás ár és bérleti díj a készletünkben meglévő termékünk aktuális árára vonatkozik! - ettől eltérő méretezésű, színű terméknél a készítő megrendeléskori eladási árától és az aktuális valuta árfolyamától függ.

Esküvőn viselt ruha esetén a használattal csökken az érték, tehát kevesebb lesz az eladási ár is. - ezt egyedileg tudjuk megállapítani a viseletet követően.
Készletünk egy részét, tervezőhöz nem köthető, de szép és kimondottan kedvező árfekvésű esküvői ruhák teszik ki, melyek 39.000 Ft-tól 99.000 Ft-ig bérelhetők. 

Mennyi időre szól az esküvői ruhák bérbeadása?

A szalonok általánosan 3 napos időszakkal dolgoznak. A Monaco Esküvői Szalonban a bérleti időszak 5 nap, szombati esküvőnél péntek-kedd közötti időintervallum, melynél péntektől lehetséges az elvitel, legkésőbb keddi napon a visszahozatal. Egyedi megállapodások vannak, előre történő írásos egyeztetéssel. A 7 napos bérleti időszaktól felárat számolunk fel, az egyedi igénytől függően.

Ha szeretném lemondani a lefoglalt ruhámat, akkor visszakapom a kölcsönzéshez fizetett foglalót?

A foglaló sajátossága, hogy ha a megrendelő eláll a szerződéstől akkor azt az összeget elveszíti. Azonban, komoly ok esetén a lefoglalt ruha visszamondásakor törekszünk a lojális eljárásra, hogy a magunk és a másik Fél számára is előnyös módon próbáljuk lezárni az üzletet. Ilyen esetnél lehetőséget adunk a teljes foglalói összeg más időre történő, vagy más termékünre vonatkozó bérleti, vételi beszámolására.
Vis Maior esetén a szerződés semmisnek tekintendő, tehát az eredeti helyzet áll vissza, azaz a befizetett összeg visszajár.

Kölcsönözhetek-e azonnali elvitelre ruhát?

Igen, és még kedvezmény is jár mellé! A készletünkben minden esetben találunk szabad ruhát, melyet Ön boldogan viselhet, akár aznap. Amennyiben olyan ruhára esik a választás amit alakítani szükséges, azt sűrgősséggel megoldjuk.

Hány alkalommal szükséges a szalonba mennem a ruha kiadása előtt?

A ruha lefoglalását is beleértve elegendő 1-3 alkalommal.

1. alkalom: A ruha kiválasztása. - esetleges azonnali elvitele.
Időnként egy-másfél héttel az esküvő előtt történik a ruhakiválasztás. Amennyiben
 épp méretes és azonnal kiadható, rögtön vihető.

2. alkalom: Esküvő előtti ruhabemérés. - esetleges azonnali elvitele.
A találkozóra javasolni szoktuk az esküvő előtti hét csütörtök és pénteki napját vagy az esküvő hetének hétfő-kedd-szerdai napját.
Erre a napra úgy szükséges készülnie, hogy amennyiben alakítani kell a ruhát, úgy magán a ruhán való bejelölés, tűzés is kitehet több órát, és csak ezt követően indulhat meg az alakítási munka, aminek az elvégzési ideje sok mindentől függ. Legtöbb esetben belefér az adott napba, ha Ön időben, nyitás közeli órákban megérkezik hozzánk. Azonban vannak olyan esetek is, amikor egyszerűen fizikailag és időben nem fér bele egynapos munkaidőbe, így a megbeszélt következő napok egyikében vissza kell érte fáradnia. Amennyiben jó a ruha a beméréskor, máris vihető. - mert előzőleg teljesen rendbetettük, frissen tisztítva és vasalva várja Önt.

3. alkalom: Alakítást követő ruhaelvitel.
Általában az alakítás elsőre tökéletes. A szakképzett munkaerőnknek, és a közel két évtizede tartó többezer menyasszonyi ruha alakításunknak köszönhetően nagy idő és szakmai tapasztalattal bírunk. Amennyiben egy-egy alkalommal, nagyobb igazítás miatt mégis szükség van némi utánigazításra, úgy azt vagy meg lehet várni, vagy egy megbeszélt újabb alkalommal vissza lehet érte jönni. 


Természetesen örömmel várjuk más alkalmakkor is, amennyiben szeretne hozzánk befáradni, megbeszélni valamit, vagy a kellékeit kiválasztani!
A kiegészítők kiválogatása szalonunkban akár a ruha elvitelekor is elegendő, mert mindenkor bőséges választékkal szolgálunk.

Esküvő előtt mennyi idővel érdemes ruhát foglalnom a szalonban?

Általánosan elegendő 4-6 hónappal korábban. Szabad ruha mindig van. Nem biztos viszont, hogy aki sokáig halogatja, az talál igazán neki tetsző, érezhetően álmait megtestesítő ruhát szabadon. 
Nálunk érdemes minél előbb, akár 6-10 hónappal az esküvő előtt foglalnia, ugyanis a köztünk lévő szerződés az Ön biztonságát fogja szolgálni, számíthat a ruhára, ám nem jelent Önnek elkötelezettséget az adott ruhára! Önnek a teljes szerződési időszakban jogot biztosítunk a szabadon lévő ruháink bérleti módosítására, így ha időközben a lefoglalt ruhát visszamondja egy másik ruhánk miatt, az nem jelent anyagi veszteséget Önnek, ugyanis az addig befizetett összeget átvezetjük az újonnan kiválasztott ruhára.

A ruha időbeli lefoglalását nálunk az is indokolja, hogy zömében olyan világmodelleket forgalmazunk, melyek csak korlátozott mennyiségben készülnek, kevés szalon kínálhatja, azokban sincs mindenütt meg, így erős a nemzetközi felhasználásuk is, nem csupán kölcsönzésre, hanem eladásra is, ugyanis ruháinkat eladásra és bérlésre egyaránt felkínáljuk. Emiatt előfordulhat, hogy egy Önnek nagyon tetsző ruhát szeretne lefoglalni, ám amíg Ön gondolkozik, addig valaki már megvásárolta.

Nem csupán az esküvő szabad időpontja szerint tesszük lehetővé a kölcsönzést, hanem az adott ruhának a szabad időponton túl egy szabad mennyiségi ruhafelvételnek is meg kell felelnie. Így a kiválasztott ruha, a limitált mennyiségű kölcsönzéssel a lefoglalt állapothoz képest ugyanabban az állapotban kerül Önhöz, vagyis másnak nem kiadottan, illetőleg egyszer, maximum kétszer kiadottan. Sőt, hozhatják úgy a foglalási igények, hogy akár Ön lehet az első, aki felveheti  a csodás ruhát, hiszen könnyen lehet, hogy a másik két időpont az Ön esküvője utáni időszakra kerül lefoglalásra. Álomruhája bérleti rendszerünknek köszönhetően nem lesz Ön előtt kitéve a mindenkori szabad időpontokra való sorozatos ruhakiadásoknak, amivel időközben elhasználódhat az alakítások, mosások, vasalások végett, vagy sérülhet a sok veszélyforrásnak kitéve (szabadtéri esküvők, lakodalmak, fotózások különleges helyeken pl. vasúton, mezőn, gyártelepen, éghető menyasszonyi tortadíszek stb.).
A módszer, melyet pár éve dolgoztunk ki, mára kiforrta magát, nagy biztonságot nyújt Önnek, hiszen pontosan tudja, hogy Önnel együtt maximum három ruhakiadási mennyiségig veszünk fel a ruhájára kölcsönzést. Ha már van rajta foglalás, arról a bérlet megkötésekor tudomást szerez tőlünk, ha még nincs, de az esküvőjéig kerül rá, úgy pedig kiértesítjük és tájékoztatjuk a visszakerült ruhánk állapotáról, amennyiben igényli, úgy be is tud fáradni szalonunkba és személyesen győződhet meg róla.

 

Rendelhetek-e olyan modellt, amelyből nincs a szalonban, és ha igen, akkor mennyit kell várnom rá?

Amennyiben az Ön igénye és a mi gazdasági érdekünk találkozik, belefér a modell megvásárlása a készletünk bővítésébe, annak beruházási anyagi feltételei adottak, úgy igen, lehetősége van rá.
Európai márkáink, a Bianco Evento és LILLY cégek esküvői ruhái 2-3 hetes átfutással, esetenként 2-3 hónap várakozással érkeznek. Amerikai márkáink kollekcióiból 3-4 hónap  az átfutás. Minden esetben kapunk visszaigazolást a várható teljesítésre!

Lehetőség van sürgősségi megrendelésre is, ez azonban némi anyagi felárral működik (kb 15.000 Ft), és legfeljebb 1-2 hónappal csökkenti a normál megérkezési időt. Biztonsági időtartalékul feltétlen javaslom mindkét esetben két héttel növelni a szükséges időszakot, az esetleges szállítási bonyodalmak és pontos alakraigazítás miatt.

Mi a módja a készleten kívüli ruha rendelésének, és mi történik ha a megérkezést követően mégsem tetszik annyira mint ahogy elképzeltem?

Ezesetben kimondottan az Ön igényét teljesítve, komoly beruházás szükséges részünkről. Mivel a kölcsönzési díj csak részösszege a ruha vételárának, a teljes kölcsönzési összeget elkérjük Öntől a megrendeléssel egyidejűleg.
A  ruhától való elállás esetén, akár az átvétel előtt történik, akár az átvételt követően, nem áll módunkban visszafizetni a kölcsönzési díjat, mivel a ruhát a gyártónál nem lehet lemondani. Segítjük azonban Önt azzal, hogy más termékünkre való módosítással, legyen az bérlet vagy vásárlás, esetleg későbbi időpontra történő kölcsönzéssel a teljes összeget beszámoljuk. Így Ön akár azonnal levásárolhatja nálunk pl. kosztüm, öltöny, ing, cipő, ékszer stb. termékeink közül bármire vagy akár ruhákat is javíttathat velünk, a lényeg, nem veszíti el a pénzét!

Ha Önnek nagyon tetszik egy ruha, mely szerkesztése alkatilag előnyös, színében is jól áll, úgy nincs akadálya a megrendelésnek, és egészen biztos nem is fog csalódni a megérkezésekor, inkább elképzeléseit fogja felülmúlni. A méretet minden esetben mi vesszük le, és szakmailag segítjük a modell előnyösségében való meghatározáshoz.

Megrendelés elfogadása esetén javasoljuk, hogy a meglévő készletünkből is válasszunk egy olyan ruhát, amely szintén nagyon tetszik, ezzel megadva azt a biztonságot, hogy ha mégsem hozza álmai élményét a megrendelt modell, akkor még mindit ott a másik, ami felvehető helyette a nagy Nap-ra. A javasolt plussz ruha foglalásával Ön egy olyan biztonságot nyer, amellyel nem kell az utolsó pillanatban kétségbeesve keresgélnie, ha elállna a megrendelt ruha kölcsönzésétől.
A két ruha együttes foglalása addig érvényes, amíg Ön az újonnan érkező ruhát felpróbálja, és számunkra egyértelműen jelzi, hogy melyiket kéri az esküvőre továbbfoglalni. A döntését követően a választott ruha foglalása él tovább, a másik pedig felszabadul a foglalása alól, lehetőséget nyújtva ezzel más menyasszonyoknak a kikölcsönzésére.

Nem önöktől vásárolt vagy bérelt ruhám mellé kölcsönözhetek kiegészítőket a szalonban?

Igen. Erre mindenkinek megadjuk a lehetőséget.

Kell-e fizetnem a méretre igazításért?

Kölcsönzésnél, alapesetben nem, ez a szolgáltatásunk része.  Az ingyenes szolgáltatásunkhoz tartozik a ruha hosszának beállítása, az uszály felcsatolásához szükséges munkálatok elvégzése, és a méreten belüli pontos alakítás, akár bevételről, akár kiengedésről van szó.
Előfordul, hogy Ön a ruhafoglalást követően az esküvő idejéig drasztikus fogyókúrába kezd, 1 méretnél többet fogy, vagy hízásra hajlamos és többkiló súlyfelesleget szerez. Az igen bonyolult és sok kézimunkával feldíszített ruháknál ezek már olyan nagy munkaerőt és időt igénylő munkának számítanak, hogy ilyen esetben a munka nagyságától függően egy közösen kialkudott, néhány ezer forintos árért végezzük el Önnek. A ruha fazonján történő változtatás, pl. ruhaujj elkészítése az ujj nélküli modellhez, vagy éppen az annak való eltávolítása a ruháról, szintén megbeszélt összeg ellenében kérhető.

Eladási áraink önmagában a ruhák vételárát tartalmazzák. Minden egyéb szolgáltatásunk, azok díjmegfizetésével  kérhető megvásárolt ruhánk mellé, beleértve a kiegészítők kölcsönzését és a ruha alakítását is.

Milyen következménye van a bérbevett ruha sérülésének, nem tisztítható maradandó szennyeződésének?

Gondos elővigyázatosság mellett ritkán fordul elő sérülés.
Időt szentelünk arra, hogy a találkozók alkalmával átbeszélgessük mire jó vigyázni, hogyan előzhetők meg a balesetek, egyuttal bepróbáljuk a ruha viseleti jellemzőit, így Ön nem fog attól félni, hogyan ül majd le, térdel le, és miképp áll fel, hogy halad át ajtón stb. Nagyon gondosan alakra igazítva adjuk át a ruhát, az uszály felrögzítését is úgy végezzük, hogy ne korlátozzuk Önt a mozgásban, és táncolni is könnyedén tudjon. A szennyeződések maradandó nyomának elkerüléséhez speciális tisztítókendő csomagot adunk Önnek, melynek segítségével pl. a véletlen a ruhára kerülő sminkszerek, étel- és italmaradékok a rákerülésüket követően rövid időn belül felhasználva nyom nélkül leszedhetők.
Ha Ön rendeltetésszerűen használja a ruháját, és odafigyelve az útmutatásainkat betartva viseli, úgy gyönyörű, fesztelen menyasszonyként fog tündökölni esküvője egész napján, és elkerüli, hogy sérülés vagy maradandó folt maradjon a ruháján, aminek anyagi vonzata lenne.
Nem kötelezzük a kaució igénybe vételét, mely általános a nagy értékű ruhák esetén, ám a lehetőségét felajánljuk. A kaució megfizetése mindenképp az Ön érdekét szolgálja, ugyanis a legnagyobb odafigyelés ellenére is történhet olyan esetleges sérülés, amely bekövetkeztekor kárfizetési kötelezettsége állhat fenn. Kauciót fizetés esetén a kaució összegének erejéig felel egy bekövetkezett káresetnél, még akkor is, ha annál nagyobb a káreset. Kauciót nem vállaló Megrendelő a bérbevett termék teljes vételáráig felel sérülések esetén, ami ugyan kevesebbe kerül addig, amíg elviszi a ruhát, ám nagyobb kockázatot vállal vele, mert ha valami baj történik, úgy sajnos rosszabbul is járhat, mintha megfizette volna.
A kaució összege a termék vételárának 15 %-a. Rendeltetésszerű használatot követő, nem sérült, maradó folt nélkül tisztítható visszahozott ruha esetén visszajár a teljes kaució összege a befizetőjének, kisebb értékű kár esetén pedig a különbözete.

Van továbbadható nyomtatott katalógusa a a Monaco Szalonnak?

Nincs, a szalonunkban elérhető nagyméretű reprezentatív katalógusok a gyártók teljes kollekciójának való bemutatására szolgálnak. Azonban minden rosszban van valami jó.
A korábbi terjeszthető részleges kollekciókat tartalmazó kiadványokat az internetfelhasználás robbanásszerű növekedésével felváltották a webes megjelenítések. A gyártók honlapjaikon a teljes kollekciójukat  több oldali fotókkal szemléltetik, legtöbbször kinagyítható és nyomtatható módon.
Ön teljes egészében megismerheti az általunk forgalmazott márkákat a Partnereink menüpontunkban, és könnyedén átléphet a linkek segítségével a gyártók saját portáljaira.

Fotózni lehet a szalonban?

Nem. A világmárkákkal szolgáló cégek szerzői jogvédelem miatt nem engedik a fotózást. Erre kivétel amikor a megrendelő tulajdonába kerül a ruha, ám még a szalonunkban van a tárolása, vagy ha a megrendelő és közöttünk kölcsönzési szerződés jön létre.
Amikor próba során, sebtében elkapott pillanatok alatt, nem megfelelő világítás és tér mellett, hobbi felvételekre alkalmas géppel, rosszabb esetben mobil telefonnal készülnek fotók, azok nem azt a látványt fogják visszaadni, amelyet a ruha majd az esküvőn fotózva fog nyújtani. Ha ilyen, nem ellenőrzött és rossz minőségű képek kerülnek ki a nyilvánosságba, akár a menyasszonyok jóhiszemű felhasználásából eredően is,  például internetes fórumokon, az bizony komoly üzleti és erkölcsi veszteséget okozhat a szalonunknak és a gyártónak egyaránt. Ez a kikötése a gyártóknak tulajdonképpen az Ön védelme érdekében született, hiszen a tervezők minden egyes ruhával nagyot alkottak, igazi remekműveket, és azt szeretnék, hogy kizárólag olyan fotók készüljenek, amelyek ténylegesen visszaadják a modellek csodás megjelenését.
Ennek érdekében a komoly erőfeszítéseket tesznek mindannyian. Saját honlapjaikon a teljes kollekciójukat reprezentatív képekkel, általában elölről és hátulról fotózva, kinagyítható módon mutatják be, és a forgalmazó partnereiket, köztük bennünket is nagy méretű, fotó minőségben készült bemutatóalbumokkal látják el. Ezekben az albumokban Ön olyan fotókkal találkozik, melyeken még a diszítő elemek, csipkék, gyöngyök is tökéletesen látszódnak.

Mi a White és Diamond White közti különbség?

A Diamond White nagyon világos elefántcsontfehér. Van egy olyan szép lágysága, ami nagyon hízelgővé teszi viseletét minden bőrszínen. A White igazi tiszta fehér szín, a tradícionális értékekkel bíró menyasszonyok álma, ám nem áll mindenkinek jól erőteljes karakteres hatása miatt.

EGYÉB? KÉRDEZZEN E-MAILBEN!

HITVALLÁSOM

"Szerencsésnek érzem magam, mert életformaként tehetem azt, amit a legjobban szeretek. Hozzátehetek mások életéhez, vágyaihoz örömet, sikereket!"

Menyasszonyi ruha

ÍRJON NEKÜNK!

KÜLDÉS

GALÉRIA